3/02/2011

isteri pemalas...??perghh

tajuk cam ngeri...hahah...ngeri la bagi aku sorang isteri nih....ok kalau bujang mungkin boleh trime lagik...pastu lau lelaki ...ok fine aku memang boley trime jugek lagik....ok kalau pompuan yg dah kawein bergelar isteri...n then kene pulak title  ISTERI PEMALAS oleh encik somi ...aper agaknyer korang rase...perghh...bunyi dier cam...adoiii ...tak ley nk cakap....ngeri kat situ....

kalau status dah tukau jadi isteri...kompom la tanggungjawab kiter dah bertuakr kan...laki pom samer gak...cume kat sini ...yg aku nk cakap...kenape isteri jadik pemalas....tak takotkah en somi cari yg lain disebabkan kemalsan itu...demmm...aku ngaku aku sgt takut kehilangan en somi aku...sebab dier lah nyawa aku...hahah jiwang karat pulak...!!

bagi aku takde istilah penat ...or tak sempat...or ayg byk kije lain..dan macam2 lagilah....bukan nak berlagak...tapi itulah tanggungjawab sebagai seorang isterikan....lau isteri tak dapat wat sumer tu...ok aper tujuan kawein....aderkah hanye utk mendapat zuriat semate2...oh ...tidakkkkk.....

cube bayangkan bile en somi balik kije....dengan umah sepahnyer...pinggan mangkuk penoh sinki....baju tak berlipat longgok kat katil jerk...toilet toksah nk cakap rase cam baling jerk...lantai ..pergh melekit2...nyahahha....sumernyer nk kene tggu ujung minggu ker....WATTA!!gilerlah takkan sumer tu nk tggu ujung minggu...kompom ar umah jadi sarang lipas n segale jenis binatng liar...ahhahah...nk mkn pom kene basuh pinggan dulu...ayarkkk....ok lau kat sini logik tak en somi bagi title tu kat isteri...hahaha....aku tau jaman skang ramai isteri yg berkije....ohh tu bukan alasan ....kalau ari2 buat sumernyer jadi mudah...btol tak..cume sebab malas je tu yg sumer benda tak buat...yg tahu hanyer....makan n tdo...aperkah!!!!tak malu ker kot2 la...sedara mare datang terjah tetibe ker....tak pom...jiran2 datang ker...ok malu...malu bukan isteri sahaje....en somi pom malu juge tau



kalo en somi bandingkan ngan org lain ....marah pulak...eh tapi tu lah hakikatnyer...ngaper kalau isteri org lain ley wat....kiter tak bley...aper bezenyer...dier ade anak kiter pom ado....dier kije...eh kite pom kije....ok...sori to say...kalo en somi carik lain....jgn tetibe nk meroyan ...sebab aper...kiter kene muhasabah diri  dulu la kan...

eh nanti dulu...en somi pom jgn hanye tahu nk tgk kekurangan isteri jerk...dah kalau awak pom due kali lime...caner nk ajau isteri...en somi ketua kuarge haruslah tau sumer tu kan....dah kalau en somi pom lgsg tak nk tolong ringankan  kije isteri.....tak boley ker lau en somi ringan kan tulang sikit....yer lah ...awak kije...bini awak pom kije...awak penat...bini awak pom penat...lagi penat dari en somi tau...nk layan2 anak lagi...aper salahnyer tlg isteri...kemas sikit2 ker...tlg sidai kain ker...basuh pinggan ker...hoh berat ker tu...boleh patah ker pinggang tu...lau pompuan ley wat...lelaki lagik la boleh kan....bertolak ansur aper salhnyer kan...baru la idop aman damai n tenang...lain la kalo bini awak tu suri rumah ....kalau suri umah  still lagik tak wat kijer umah...hoh...tu memang dasarrr pemalas...nyahhaha....pengotor...

hahahah...jgn marah aku  isteri2 sekalian ...hahha....artikel nih aku bace lam berite utusan la...bukan nyer aku wat2 citer...hahah...kang tak pasal2 aku kene lempang laju2 ngan isteri2.....hahha...sumer nih rujukan utk diri aku sdiri juge...sebab nyer aku kan isteri...hahah....boley btolkan diri ....

seorang suami akan merasa tenang andai isterinya menjadi seorang penurut dan boleh menyejukkan hatinya di kala dia gundah.Realitinya kehadiran wanita di dalam hidup seorang lelaki, ibarat matahari yang tidak pernah terbenam

p/s: muhasabah diri  lau bace2 benda gini...yer lah....kalau bukan kiter sendiri yg ubah diri kiter...nk suh saper lak ubahkan....!!

11 yg tulis:

apezs shah said...

pemalas sungguh.. harus sula je haha.. kejam la pulak!

Ujang9897 said...

mesti ang pun pemalas..lalalalal

MRS. K said...

baikkkk makcik!

:.nick.: said...

apes: sule...ayark...teeet kat situ

:.nick.: said...

ujang: dem cakap aku lak....nyahahha....tak mungkin aku begitu

JaSSNaNi said...

UIKKKSS... NO KOMEN LA... KAT SINI SENDIRI MAU INGAT LA KOT.. YE..

:.nick.: said...

yer btol jas....no komen juge...hahah

eima said...

aku pemalas ...hahaha
laki tau sbb skrg kan aku kurang bermaya ckit ..eh ...eh...

:.nick.: said...

manje:...ayark pengakuan brani mati punyer...hahha...aperkah!!!ko tak bermaye...aperkah maksud ko...preggy kah!!wahhhh

Anonymous said...

Haish same la mcm bini aku.. ya tuhan pemalasnya.. alasannya letih bekerja.. ya tuhan ak pon bekerja jugak.. di dah mcm terbalik... dlm lima hari bekerj ak lah yg masak
. Ak lah yg cuci kain ak lah yg menyidai kain.. ya tuhan penatnya ak.. nasib la anak ade sorg jer.. tu pun tiap mlm dkejut oleh isteri suh buat susu.. bini.ak.balik.keje.jer trus main.henpon.n main ngan anak.jer... bila tgur je terus melinting... sakit hati aku...

Anonymous said...

Sama lah kita. Tapi bini aku tak kerja.. pun malas jugak.... haiz.!!!. Bila tegur sikit, muncung, melenting, jawab lebih 10x ganda..ckp bukan main pandai.. bla..bla.. itu bukan tanggjawab isteri.. bla.bla.. ok, Betul. Tapi x kah diorg terpikir.. yg itu semua mengeruhkan lagi keadaan, hilang rada syg terhadap isteri kita..mencabar kita utk mencari yang lain? Kalau suami x redha kepada isterinya.. masuk syurga?

Post a Comment

 

@2011 Blog design by Cik Liz - Background by ava7patternsBest View : Google Chrome and Opera. Powered by Blogger