1/30/2011

pantang...!!!

aku pantang di cabar!!!hahah...relek aku bukan  ngah cari gaduh ngan org la...hahha...cume duk nk kongsi citer aku mase BERPANTANG....hahha...skang anak haku dah pon nk masuk umo 3 tahun...wow!!!anak ibu dah besar ghupernyer....ops terlebey dahulu aku citer benda nih bukannyer aku nk menunjuk2...or nak perasan or syok sdiri...kay...nih aku nk kongsi ngan kekawan sume...yer la kot2 boleh dijadikan bahan utk berpantang sok...betoll tak....ehem....since kekawan aku duk cbuk tanyer....."cik nik aperbenda ko makan mase pantang dulu"...tu la pertanyaan yg aku salu dapat......ops sekali lagi ditegaskan...ini bukan entry nk syok sdiri kay...mane la tau kot2 korang cakap aku cehhhh perasan giler minah nih kan...huuhuh..sedey la aku klu tahu cenggitu....ok jom citer mase pantang

1- DISIPLIN...hoh yg nih aku letak no satu....klu ko makan aperbenda pom lau takde dispilin memang hasilnyer 0 okeyyyy!!!yg penting displin.....displin!!!!

2- kalau mak korang kater jgn makan itu...jangan makan ini..baik korang jangan...resepi org2 tue dulu adelah mujarab kay....sebabtu badan dieorang sihat n maintain....

3- makan sikit sudah la..jangan la korang duk makan smpi kekenyangan cam ular sawa...pastu tdo adoi...klu gitu alamat makin membooolat ka korang....

4- aku dulu cume makan bubur nasik  , ikan masin sikit, same ngan lada hitam...perghhh sgt sedap hokey...makn dalam kuantiti yg sikit

5- pastu haku dulu operate ...jadik aku makan la pati ikan haruan polleney tu....perghhh walopom rasenyer nauzubillah memang tak sedap x hingat  aku gagah kan jue utk kesihatan...berbotol2 jugak la hbis benda alah tu...

6- satu lagi aku makan healin gamogen yg wane merah tu...yg nih sedap...rasenyer cam oren...

7- sebab kan aku operate jadik aku makan jamu lmbt sikit...aku makan ari ke 10 gitu...aku makan set bersalin nonaroguy ....memang best...alhamdulillah ngan izin memang bdan sihat....badan main sampi skang...yg best...aku kasik anak aku breastfeeding smpi skang...susu tak kering ngan jamu nih...pastu smpi skang aku makan jamu nonaroguy...yg nih ...namer dier...PHYTONATAL..kirenye pas abih set bersalin tu aku smbg ngan yg nih smpi la skang nih.....berat aku mase bujang n sebelom mengandung aderlah 41/42kg .. n then mase ngandung jadik 60kg...nah amik ko ....pertambahan yg mendadak tu....pastu selepas aku pantang sume2 kat atas tu smpi sekarang nih berat aku jadik 43/44kg....yeayyyy..im back to normal....smpi skang maintain lagik...yeayy lagik...hahha...lagik satu pesanan makan pom kene la igt2 kan...jgn la bedal sume...asal boooleh jerk sumer nk makan....hahhah



phytonatal...besttt!!!

ha tu dier......saper2 yg dah nk bersalin tu ley la cubekaedah2 nih utk pantang...jamu nonaroguy tu memang aku syorkan...insyaallah berkesan tau...ehheh

6 yg tulis:

Liz said...

ubat kurus ada tak,,,suggest la kat aku wlapun aku blom kawin + blom beranak lagik hahahahaha

:.nick.: said...

ngaaaa...tak payah...tak payah...tak payah duk ngade2 nk ubat kurus sebelom kawein...ko tu tang mane gemuknyer lizzz oiiii.....

eima said...

berat sama aku ??pesal aku tak gemuk cam ko ...hehehe
adakah disebabkan aku lebih inci sikit ...hjahahaha jgn mrh no ...kekek
haaa aku tau tang mana yg berat .....heheh
tang yg mantop tuh ..kompom ..yg tu je mau dekat 2-3 kg tuh ...

nick said...

cehhhh...macam sioot jerk kan....hahah sebb ko tu tinggi...bikan tggi sikit ...tggi byk doolll...hahhahah...ne ader berat tang tu...dh kempis...ko tak tgk lagik aku yg terkini...nyahahha

Liz said...

perghhhhh ko ni xkasik chance aku nak kurus la mek...psttt kalau ada ubat kurus habaq kat aku noo hihiihi

Yellow 2 Sweet said...

memang aku jeles nik.. aku dh la belum kawin pun original comel, pas kawin lagi la.. Pas beranak, ya ampun tak mo dah turun2.. Yup betul nik, disiplin!! aku tak berapa disipllin!!

Post a Comment

 

@2011 Blog design by Cik Liz - Background by ava7patternsBest View : Google Chrome and Opera. Powered by Blogger